
Red Wine Reserve 2013
DESIGNATION
Vinho Regional Alentejano
VARIETIES
Alicante Bouschet, Aragonez, Syrah, Petit Verdot and Cabernet Sauvignon
VINEYARD
Planted in clay and limestone soils, on a gentle slope facing south, the vine rows are oriented north-south. The vineyard is managed under an accurate sustainable agriculture farming system.
VINIFICATION
The grapes were handpicked to small boxes at early morning hours. Cold maceration for 48 hours and alcoholic fermentation under controlled temperature followed by malolactic
fermentation partially in new oak barrels. Aged for 12 months in French oak barrels, 20% new. And 8 months in bottle.
BOTTLING
July 2015
CONSUMPTION
Considering its intense aroma, concentration, freshness and youth it is ready for early drinking. However its evolving potential allows it to be appreciated after a bottle aging period, through which it can develop its complexity and fine bouquet.
ANALYSIS
Alcohol Content | 14,5% vol.
Total Acidity (g/dm3) | 5,4
Volatile Acidity (g/dm3) | 0,62
Residual Sugar (g/dm3) | 0,6
pH | 3,61
TASTING NOTES
Opaque red and slight purple color, with a floral and ripe red berry fruit complex aroma, spices and oak toasty notes. It has a good volume and concentration in the mouth with firm and soft tannins. It finishes long and fresh with a strong presence of fruit.
BE RESPONSIBLE. DRINK WITH MODERATION.




Red Wine Reserve 2012
DENOMINAÇÃO
Vinho Regional Alentejano
CASTAS
Alicante Bouschet, Aragonez, Syrah, Petit Verdot e Cabernet Sauvignon
ÁREA DE VINHA
25 hectares
VINHA
Plantada em solos argilo-calcários numa ligeira encosta exposta a sul, com as linhas orientadas a norte-sul. Explorada de forma sustentável ao abrigo do programa de Produção Integrada – PRODI.
VINIFICAÇÃO
Uvas colhidas manualmente durante a madrugada e manhã para pequenas caixas. Fermentação alcoólica a temperatura controlada e maceração pré-fermentativa a frio. Fermentação malolactica parcialmente em barrica, seguida de estágio de 12 meses em barricas de carvalho francês, sendo 20% em barricas novas. Posterior estágio em garrafa durante 8 meses.
ENGARRAFAMENTO
Julho de 2014
PRODUÇÃO
7 466 garrafas
CONSUMO
2015 • 2017
Pela sua intensidade aromática, robustez, frescura e juventude pode ser consumido ainda jovem. No entanto, a sua capacidade de evolução permite que seja apreciado após um período de guarda, ao longo do qual adquire complexidade e desenvolve o seu bouquet.
ANÁLISE
Teor alcoólico | 14,5% vol.
Acidez Total (g/dm3) | 5,7
Acidez Volátil (g/dm3) | 0,66
Açúcar residual (g/dm3) | 1,2
pH | 3,8
NOTA DE PROVA
De cor vermelha opaco e tonalidade violeta, com um aroma complexo, predominando o floral e frutos vermelhos maduros integrados com notas a especiarias e tostadas. Apresenta-se volumoso e concentrado na boca, com taninos firmes e redondos. Final longo e fresco, com a fruta bastante presente.
BE RESPONSIBLE. DRINK WITH MODERATION.