Red Wine Reserve 2013

DESIGNATION

Vinho Regional Alentejano

VARIETIES

Alicante Bouschet, Aragonez, Syrah, Petit Verdot and Cabernet Sauvignon

VINEYARD

Planted in clay and limestone soils, on a gentle slope facing south, the vine rows are oriented north-south. The vineyard is managed under an accurate sustainable agriculture farming system.

VINIFICATION

The grapes were handpicked to small boxes at early morning hours. Cold maceration for 48 hours and alcoholic fermentation under controlled temperature followed by malolactic
fermentation partially in new oak barrels. Aged for 12 months in French oak barrels, 20% new. And 8 months in bottle.

BOTTLING

July 2015

CONSUMPTION

Considering its intense aroma, concentration, freshness and youth it is ready for early drinking. However its evolving potential allows it to be appreciated after a bottle aging period, through which it can develop its complexity and fine bouquet.

ANALYSIS

Alcohol Content | 14,5% vol.
Total Acidity (g/dm3) | 5,4
Volatile Acidity (g/dm3) | 0,62
Residual Sugar (g/dm3) | 0,6
pH | 3,61

TASTING NOTES

Opaque red and slight purple color, with a floral and ripe red berry fruit complex aroma, spices and oak toasty notes. It has a good volume and concentration in the mouth with firm and soft tannins. It finishes long and fresh with a strong presence of fruit.

BE RESPONSIBLE. DRINK WITH MODERATION.

Red Wine Reserve 2012

DENOMINAÇÃO

Vinho Regional Alentejano

CASTAS

Alicante Bouschet, Aragonez, Syrah, Petit Verdot e Cabernet Sauvignon

ÁREA DE VINHA

25 hectares

VINHA

Plantada em solos argilo-calcários numa ligeira encosta exposta a sul, com as linhas orientadas a norte-sul. Explorada de forma sustentável ao abrigo do programa de Produção Integrada – PRODI.

VINIFICAÇÃO

Uvas colhidas manualmente durante a madrugada e manhã para pequenas caixas. Fermentação alcoólica a temperatura controlada e maceração pré-fermentativa a frio. Fermentação malolactica parcialmente em barrica, seguida de estágio de 12 meses em barricas de carvalho francês, sendo 20% em barricas novas. Posterior estágio em garrafa durante 8 meses.

ENGARRAFAMENTO

Julho de 2014

PRODUÇÃO

7 466 garrafas

CONSUMO

2015 • 2017
Pela sua intensidade aromática, robustez, frescura e juventude pode ser consumido ainda jovem. No entanto, a sua capacidade de evolução permite que seja apreciado após um período de guarda, ao longo do qual adquire complexidade e desenvolve o seu bouquet.

ANÁLISE

Teor alcoólico | 14,5% vol.
Acidez Total (g/dm3) | 5,7
Acidez Volátil (g/dm3) | 0,66
Açúcar residual (g/dm3) | 1,2
pH | 3,8

NOTA DE PROVA

De cor vermelha opaco e tonalidade violeta, com um aroma complexo, predominando o floral e frutos vermelhos maduros integrados com notas a especiarias e tostadas. Apresenta-se volumoso e concentrado na boca, com taninos firmes e redondos. Final longo e fresco, com a fruta bastante presente.

BE RESPONSIBLE. DRINK WITH MODERATION.